måndag 20 april 2015

- tips till kalas, nami nami -

 Lovade ju er recepten från Alice kalas!
So here they are!

 

Till dessa använde jag detta receptet (tyvärr på finska):

20 kpl

4 kpl munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
250 g porkkanaa (raasteena)
1 1/2 dl juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina muffini- tai leivosvuokiin. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus.

Frosting: 3 Philadephia ost
lite smör
ca 3 dl florsocker

Sedan halverade jag dominokex och satte dom som ögon, och smarties som näsa, och nån annan godis vaddetnusenheter som pupiller :)

Lagade även sådana ugglor med chokladmuffins men där kasta jag bara ihop en kladdkaka i muffinsformer!



 Kinderkakan for bäst åt och den tyckte jag också var super!
Lätt att laga, räcker åt många och supergod!


Kinder-Piirakka (PELLILLINEN)
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja sulata voi. Sekoita ne keskenään ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

PAISTA 200 astetta, noin 30-35 min.
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Voikreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria (2 keltuaista)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). Lisää joukkoon vaniljasokeri (ja keltuaiset yksitellen). Vatkaa vielä hetki. Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Sen hade jag två plattor Brunbergs mjölkchoklad och en platta vitchoklad för att få mönstret på kakan.



 Och så RÄK- kakan!

För att komma till receptet klicka HÄR 

Där la jag ännu till kallrökt lax och det rekommenderar jag verkligen!

Fyllkakan skall vi egentligen inte tala om!

Jag blir förbannad när jag inte KAN laga fina kakor!
Jag har verktygen men inte kunskapen...
HÖH!

Iaf så innehåller dom banan, jordgubb, kvarg och grädde!



































2 kommentarer:

  1. Räk-kakan ser sååå god ut 😍

    SvaraRadera
  2. vilka härliga ugglor! den dekoreringen ska jag komma ihåg till nästa gång jag bakar muffins :)

    SvaraRadera