måndag 6 april 2015

- när liten blir stor... -

Igår på kvällen såg vi hela familjen på allt vi 
filmat på Alice ända sen första dagen hon föddes.
Jag kan inte förstå hur tiden gått så fort och att vi idag firar hennes 2 års dag!

Liten sötis <3

Kalaset är nu flyttat till tosrdag och fredag istället för idag.
Jag har skrivvecka så kommer att ha bra tid att baka något gott!
Skall försöka testa på något nytt.
 
 Hur tänker ni förrsten då ni köper presenter åt era småbarn?
Tänker ni alls på priset?
Eller i vilka banor tänker ni..

Jag menar Alice förstår ju inte på pengvärde.
Så det är egentligen sak samma om hon får en docka från loppis eller en splitterny babyborn som exempel.
Jag anser hon blir lika glad ändå.
Vi köpte åt henne ett dockhus för en välidgt liten summa och hon blev väldigt glad.
Sen bestämde vi att vi inte ger någo mera åt henne.

Men hur tänker ni andra?
Skall det vara dyrt för att vara bra?



12 kommentarer:

  1. Har absolut samma tankesätt som ni. Tycker att det är totalt onödigt att man försöker ge barnen lycka genom att köpa dyra saker. Eftersom det materiella inte alls har någon betydelse o slutändan utan det är kärleken som barnet får som betyder så mycke mer. Förstår inte föräldrar som köper köper och köper. Istället kunde man hitta på roliga saker som barnet tycker om och på såvis även ge barnen tid. Så tänker vi ivarje fall i vår familj

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det. barnen blir mycket gladare om man sätter sig och leker med med påriktigt än bara ger materiella saker och inte spenderar alls tid med dem.

      Radera
  2. Vi försöker ge barnen något de vill ha samt något nyttigt, dock brukar vi inte sätta ut så mycket pengar. Till våra flickor inhandlades ett dockhus samt ett leksakskök, båda i trä så de håller, vi inhandlade allt på rea så totalsumman av båda blev ungefär samma som dockhuset skulle kostat original. Beroende på vad barnen behöver så handlar vi därefter, ibland får de fler paket och ibland bara två, t.ex ett par byxor och en leksak. Detta har gjort att våra barn inser att man inte bara behöver få det man önskar utan även viktiga saker och de blir alltid lyckliga över allt de får. Det är inte ofta man ser barns ögon glittra av lycka över att få ett par byxor, men det gör våra. De får nog ändå alltid det de måste få, oberoende om de har födelsedag eller inte, men vi har ansett att det är viktigt att de inte bara får leksaker utan kan bli lyckliga av annat också och har försökt uppfostra dem så de är tacksamma för att de får något alls, vilket våra barn nog har varit. Vi har också varit noggranna med att inte ge dem en massa leksaker mellan jul och födelsedag. Om det är begagnade saker eller inte spelar inte heller någon roll, de bryr sig inte om saken blivit använt tidigare eller ej.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där är ett jättebra tankesätt! Tycker mycket om er syn på saken att även ge ett klädesplagg :)

      Radera
  3. Hittills har vi nog inte satsat speciellt mycket på presenter, någon leksak och sen gillar jag att ge barnen böcker. Sen får dom det dom behöver, men kanske inte på rätta dagen. Liksom vi räknade att Adam fick sin balas cykel till 3års present men han har redan fått den. På själva födelsedagen får han typ en traktor, dom får ju så himla mycket av alla andra också. Vi drunknar redan i leksaker och då är Adam inte ens 3 år ännu. Grattis kramar till Alli också <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack <3 Så är det ju :) och i denna åldern är det egentligen helt det samma får dom det på den rätta dagen eller en månad före!

      Radera
  4. Jag tycker ni ska passa på att köpa billiga/enkla presenter (billigt behöver ju inte automatiskt betyda skräpkvalité heller, beror kanske lite på vad det gäller) fram tills det att barnet börjar förstå sig lite på sakers värde och kanske blir lite mera kräsen.. I den här åldern tror jag barn blir väldigt glada för lite också, behöver inte vara något jättestort eller många presenter tror jag. Jag har en liten tjejkusin + en brorsdotter som båda var helt tokiga i kläder i den här åldern. Om ert barn också tycker det är roligt att få/prova kläder så är det ju jättesmart att köpa mera kläder (som behövs) istället för massa leksaker. Två flugor i en smäll liksom. Plus att åtminstone jag ÄLSKAR att köpa kläder åt bebisar/småbarn :) Eller om man köper leksaker så gärna såna som stöder barnets kognitiva utveckling :) Så brukar jag iallafall tänka då jag köper presenter åt småbarn :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ABSOLUT! Till julklapp fick hon till exempel bara kläder av oss :D väldigt smart tycker jag!

      Radera
  5. Vi brukar mest ge det som behövs. Ibland satsar vi mera pengar, som t.ex balanscykeln. Men den köpte vi som 2-årspresent redan ett par månader innan för att få ut så mycket som möjligt av den då hon fyller mitt i sommaren. Jag tycker absolut man kan köpa något från loppis lika bra som nytt, så länge barnen är små så förstår de ju inte skillnaden. Sen vill jag inte heller vänja dem vid att alltid få dyra, fina presenter för då sätter man nog sej själv i knipa den dagen de börjar önska alla världens teknikprylar och telefoner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. så sant! om de alltid får de pekar på så vänjer de sig redan från små. Vår tjej däremot blir väldigt glad av att få ett LÖV och kan springa runt med det som om det vore DIAMANT

      Radera
  6. Vi köper större /dyrare leksaker som är lämpliga för hens ålder och utveckling, men inte får så där bara en vanlig vardag. Vi väljer då den modellen som vi anser är bäst inom rimliga prisramar. Så här små barn förstår inte hur dyr grejen är, men uppskattar en välfungerande leksak (typ ett dockhus som är lätt att leka i).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är sant.. Är det hemskt invecklat så tappar de intresse fort :)

      Radera