tisdag 4 mars 2014

- DAJM -

Ni kanske minns att jag till Julen lagade DAJM.
Någon ville ha reseptet på det och tyvärr slog det mig först nu.
Så jag tänkte bättre  NU än aldrig.

OCH denna DAJM blev faktist mycket god och smakar så gott som lika som den man får köpa från butiken.
Det postiva med hemgjorda dajmen är att den kan göras LAKTOSFRI vilket jag är glad över.

Ni har också villa ha resepten på olika maträtter vi prövat. 
Dom skall jag också försöka få skrivet hit idag :)

Men här är DAJMEN
(på finska tyvärr)

Dajm
50 g voita

1½ dl sokeria

½ dl vaaleaa siirappia

200 g maitosuklaata

Sekoita voi, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Sulata kaikki miedolla lämmöllä ja lisää sitten lämpöä kunnes seos kiehuu, noin 25-30 min. Ota hieman sokerilientä ja tipauta kylmään veteen, jos muodostuu "kuula" liemi on valmista. Muutoin jatka keittämistä.
Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle pellille jäähtymään. Leikkaa levystä haluamasi kokoisia paloja ennenkuin se jähmettyy täysin. Anna palojen kovettua kunnolla.
Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta palat sulaan suklaaseen ja jäähdytä jääkaapissa. Säilytä jääkaapissa.

1 kommentar: