Vit Kardemummatryffel med lime
Ingredienser
200 g vitchoklad 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 tsk mald kardemumma
1 tsk rivet limeskal
Garnering
kokosflingor
Hacka chokladen fint och sätt den i en skål
Koka upp grädden och häll den över chokladen
Tillsätt smör och kardemumma samt lime och rör till en jämn smet
Häll över smeten i en bunke och låt den kallna
Forma runda kulor och doppa dem i kokosflingor.
Smeten kan vara ganska lös och en utmaning att rulla.
Mörkchokladtryffel med chili
Ingredienser
150 g mörkchoklad
1/2 dl vispgrädde
50 g rumsvarmt smör
50 g créme fraiche
1 chili
Garnering kakaopulver
Koka upp grädden och créme fraichen i en kastrull, ta av från plattan.
Hacka chokladen fint och häll över den heta grädden.
Tillsätt rumsvarmt smör och rör om kraftigt till en jämn smet.
Kärna ur chilifrukten och hacka chilin i små bitar och blanda den i chokladblandningen.
Häll över smten i en bunke och låt den kallna över natten i kylen.
Forma runda kulor.
Rulla i kakaopulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar