-Caramel Cheesecake-
Hah, jag satte ju aldrig receptet på kakan jag gjorde för några dagar sen.
MEN här kommer det nu!
Vink* Laga kakan en dag före du skall servere den så är den mycket godare :)
10–12 annosta
Ainekset
Pohja
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia
12 Digestive-keksiä
75 g sulatettua voita tai margariinia
1 rkl kanelia
Täyte
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 ½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
½ luomusitruunan raastettu kuori
4 isoa munaa
1 ½ dl kuohukermaa
Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
100 g voita tai margariinia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
Aloita kinuskikastikkeesta. Sekoita kuohukerma, sokeri, voi ja
siirappi kattilassa. Keitä, kunnes kastike sakenee. Sekoita joukkoon
vaniljasokeri.
Vinkki!
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.
Mikäli haluat makeansuolaisen kastikkeen, lisää joukkoon 1 rkl merisuolahiutaleita.
Murskaa
keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja kaneli. Leikkaa
irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. 24–26 cm) pohjalle leivinpaperista
pohjan kokoinen ympyrä. Painele keksiseos pohjalle. Nosta kylmään siksi
aikaa kun valmistat täytteen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto,
sokerit ja sitruunankuoriraaste. Lisää munat ja kuohukerma sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Valuta n. 1 dl kinuskikastiketta
päälle ja pyörittele se kevyesti haarukalla täytteen joukkoon. Pane
loppukastike jääkaappiin odottelemaan tarjoiluhetkeä.
Paista 175 oC
uunin keskiosassa noin 60 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy. Anna kakun
jäähtyä vuoassaan ja nosta jääkaappiin. Poista vuoka jäähtyneen kakun
ympäriltä. Siirrä tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kinuskikastiketta.
Vinkki!
Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.
Mikäli kastike on liian paksua, saat siitä juoksevamman lämmittämällä hetken mikroaaltouunissa tai kattilassa, lisää tarvittaessa tilkka kermaa ja kiehauta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar